Tegnap este az RTL és az M1 híradója is beszámolt egy különleges mérföldkőről: az MR Lakásalap Nkft., amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat alapított, október 7-én megkötötte kétszázadik bérleti szerződését Miskolcon. Az eseményre a Lakhatási Világnap alkalmából került sor, amely az egész világon a lakhatási problémákra hívja fel a figyelmet.

Az RTL-nek az MR Lakásalap Nkft. egyik ügyvezetője, Lutár Balázs adott interjút.

Videó forrása

A mostani szerződéskötés nem csupán statisztikai adat: egy miskolci család, a Gonda család számára hozott életre szóló változást. A család rendkívül nehéz élethelyzetben volt az utóbbi időszakban. Az édesapa a Máltai Szeretetszolgálat miskolci szállóján húzta meg magát, míg az édesanya a két gyermekkel (15 és 5 évesek) a Református Anyaotthonban kapott menedéket. Az MR Lakásalapnak köszönhetően most végre egyesülhet a család, és minden esélyük megvan arra, hogy együtt egy nyugodtabb és stabilabb életet építhessenek.

Az M1-nek az MR Lakásalap Nkft. társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős vezetője, Sass Gyula Levente nyilatkozott.

Videó forrása